Do Čikaga samo preko Zagreba

Bez autora
Jun 08 2011

Američka avio-kompanija „Svift er“ koja je nedavno dobila dozvolu za direktnu liniju Čikago - Beograd podnela je u sredu novi zahtev Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije. Ova avio-kompanija traži spajanje linija za Beograd i Zagreb. Tako će od 17. juna do 29. decembra saobraćati na relaciji Čikago - Zagreb - Beograd - Zagreb - Čikago.Dobiće dozvolu na osnovu ove aplikacije jer nema razloga da ih odbijemo. Ali, ova avio-kompanija neće prevoziti putnike koji bi želeli da lete samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda.

Do Čikaga samo preko ZagrebaAmerička avio-kompanija „Svift er“ koja je nedavno dobila dozvolu za direktnu liniju Čikago - Beograd podnela je u sredu novi zahtev Direktoratu civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Kako saznaju „Novosti“, ova avio-kompanija traži spajanje linija za Beograd i Zagreb. Tako će od 17. juna do 29. decembra saobraćati na relaciji Čikago - Zagreb - Beograd - Zagreb - Čikago.

- Dobiće dozvolu na osnovu ove aplikacije jer nema razloga da ih odbijemo - kaže za „Novosti“ Katarina Andrić-Milosavljević, savetnik za odnose sa medijima u Direktoratu.

- Ali, ova avio-kompanija neće prevoziti putnike koji bi želeli da lete samo od Beograda do Zagreba ili od Zagreba do Beograda.

Iako su se predstavnici „Svifta“ pre oko mesec dana predstavljajući dve nove direktne linije Čikago - Beograd i Čikago - Zagreb pohvalili odličnom prodajom karata, ispostavilo se da to baš i nije tako, sudeći po obrazloženju zahteva, koji su podneli Direktoratu. Naime, u aplikaciji navode da nemaju dovoljan broj putnika za odvojene letove ka srpskom i hrvatskom glavnom gradu pa iz ekonomskih razloga traže da se linije spoje.

Početna cena povratne karte sa taksama je 795 evra kada se kupuje u Beogradu, a 1.250 dolara ako se kupuje u SAD. „Svift“ će iz Čikaga leteti petkom, a iz Beograda nedeljom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik